• A dézsafürdőt kizárólag előzetes egyeztetés alapján, díj ellenében lehet használni.
    A dézsát mindenki a saját felelősségre használhatja.
    A dézsafürdőzés nem csak kellemes érzés, és remek szórakozás, hanem egy valóságos testi-lelki élményt nyújtó rituálé is. A dézsában az ember elméje is megnyugszik, eltűnik a stressz, a feszültéség és eltűnnek a fájdalmak is.

Ez a dézsa nagy titkot rejt, ami nem más, mint a benne oldott Parajdi só, amit a helyiek Székelyföld szürke aranyának neveznek. Ez a só egy 84 féle ásványi anyagon túl, természetes őstengeri iszapot is tartalmaz. Ezt az iszapot a gyógyászatban önállóan is használják.

A só baktérium ölő hatású, így különböző bőrbetegségek kezelésére is hatásos
megakadályozza az izomgörcsöket, csökkenti az izom és ízületi fájdalmakat
csökkenti a szívritmus zavarokat
oldja a szorongást
Erősíti az immunrendszert
csökkenti az allergia tüneteit
általános méregtelenítő hatással bír

A fürdővíz az oldott sónak köszönhetően enyhén lúgos kémhatású.
A benne oldott magnézium könnyen felszívódik a bőrön.

A dézsafürdő használata bizonyítottan csökkenti számos egészségügyiprobléma tüneteit

 

Dézsafürdő használata

A dézsafürdő felfűtése hozzátartozik a rituáléhoz és a használni kívánó vendég feladata, ehhez mi minden szükséges eszközt biztosítunk. A kályha begyújtása kb. 10 perc, és a társaságban mindig van egy önkéntes, vagy kijelölt  – aki szívesen őrzi a tüzet.  Amit nagyon komolyan kell venni az pirossal ki van emelve !!!! · Igénybevételnél figyelembe kell venni, a 3-4 órás (télen akár 5-6 óra) felfűtési szükségletet, ezért kérjük vendégeinket, hogy használati igényüket időben jelezni (esetleg már a foglalással egyidőben) szíveskedjenek · A dézsában egy időben max. 6 fő tartózkodhat.  A dézsában étkezni, italt fogyasztani tilos. · Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a testen lévő olajos krémek kioldódnak a vízben, és ennek szűrésére nincs lehetőség. A dézsa igénybevétele előtt kérjük, minden esetben zuhanyozzon le.  Továbbá kérjük, hogy ha a dézsa használata után ha a jakuzzit is használni kívánja, minden esetben zuhanyozzon le mielőtt a jakuzziba lép, mert a dézsában lévő só károsítja a jakuzzi gépészetét.  A dézsába ugrálni életveszélyes és szigorúan tilos.
A nem tervezett, soron kívüli vízcsere, amennyiben a vendég hibája miatt válik szükségessé 35.000 Ft

Tűzifa

Begyújtáshoz a tűzifát megfelelő hosszúságúra vágva és a kályha üzemeltetéséhez szükséges vastagságúra hasogatva előkészítjük Önnek.

Begyújtás

A begyújtáshoz a kazán rácsára helyezett papírt, vagy alágyújtóst és  az előre elkészített vékonyabb, száraz fadarabokat használja. A kályhatető jobboldalán található nyílás nyitva tartásával biztosíthatja a megfelelő oxigén ellátást, és a megfelelő  égést, ezért fontos, hogy a fűtés alatt ezt ne takarja be. Ha a tűz megfelelően ég lassan, folyamatosan a vastagabb fadarabokkal folytassa a fűtést!

 

Ha a tűz begyulladt és a füst megfelelően távozik a kéményből, a kályha ajtajával a tető jobb oldalánál található levegőző nyílás szabadon hagyásával szabályozható a légáramlás. Tökéletes égés esetén a füst nem zavarja a közelben állókat és a környezetet sem.

 

Ha megfelelő a tűz, a víz hőmérséklete óránként 3-4 fokkal emelkedik. Ezt vegye figyelembe, mert a víz ideális hőmérséklete 37-38 fok, ha ennél melegebb lesz, akkor élvezhetetlen a fürdőzés. Begyújtás előtt ellenőrizze a víz hőmérsékletét a dézsában található hőmérővel! A tüzet a fürdőzés teljes időtartama alatt érdemes fenntartani. Ha a vízhőmérséklet már megközelíti a kívánt hőfokot, akkor  ne rakjon a tűzre sok fát, mert a víz könnyen túlmelegszik és használhatatlan lesz.

Pancsolás után

Ha befejezte a dézsa használatot akkor tetőket helyezze vissza a dézsára, hogy megakadályozza  a víz párolgását, így a fürdővíz 12-14 óra alatt, még hidegben sem veszít a hőmérsékletéből 5-6 foknál többet, a takaró megvédi a vizet a belehulló szennyeződéstől is.
A kályha ajtaját zárja be, úgy hogy az oldalsó nyílást is takarja le, és a benne lévő tüzet hagyja leégni.

Figyelem

  • A kéményt csak a levegő hűti, ezért nagyon óvatosan közelítsen hozzá!
  • A kályha ajtaját csak a fa fogantyú megfogásával nyissa-zárja!

A dézsa feltöltve 110 cm mély, ezért különösen vigyázzon a gyerekekre! Kisgyermekeket ne engedjen a kályha, és a dézsa közelébe!

Dézsafürdő használatának ára
A dézsa használat ára 10.000.Ft

A dézsa mellett elhelyezett felíró táblán feltüntetett időbeosztás szerint.

 

Mártózzon meg Ön is a dézsafürdőnkben, kapcsolódjon is és élvezze a nyugalmat nálunk